Utveksling

Fra NablaWiki
Revisjon per 28. sep. 2007 kl. 23:57 av Bryn (diskusjon | bidrag)

Gå til: navigasjon, søk

På denne siden kan personer som har vært i utlandet legge ut informasjon til de studiestedene de har vært på. I tillegg vil det legges ut generell informasjon om søknand, behandling og gjennomføring av utenlandsopphold.

Generell informasjon

Det kan lønne seg å sjekke internasjonal seksjon sine hjemmesider før en begynner å søke utveksling. Utveksling foregår som regel over et helt studieår eller på våren, men det er ingen hindring i å reise ut på høstesemesteret eller å reise vår/høst. Så lenge en får det godkjent av institutt og fakultet går dette bra.

Søknadsprossesen varierer litt med hvor du skal og om NTNU har utvekslingsavtale med universitetet du skal til. Dersom du har bestemt deg sånn ca for land/verdensdel kan det være lurt å sende en mail til internasjonal seksjon og høre litt hva du bør gjøre. For universiteter i europa som NTNU har utvekslingsavtale med er prosessen som følger:

1. Gå på universitetets hjemmesider og finn noe som ligner på en studiehåndbok.

2. Sett opp fagplan, snakk gjerne med studieprogramansvarlig for å høre om hva som kreves for å få godkjent fag som obligatoriske i studieplanen din.

3. Fyll og skriv ut dette skjemaet og få underskrift av studieprogramansvarlig og studieveileder på fakultetet.

4. Lever skjemaet til internasjonal seksjon.

Teknisk fysikk og utveksling

Det er ikke vanskelig å finne relevante fag i utlandet. Mange av fagene som undervises på fysikk finnes i nesten tilsvarende fag og gjerne med samme lærebok i utlandet. En må ofte se på beskrivelse av de ulike fagene og ikke fagnavn. Dessuten godkjenner instituttet som regel det meste, så lenge det holder høyt nok faglig nivå.

Instutisjoner hvor studenter fra teknisk fysikk har vært

Universidad de Valencia, Spania

Industriell matematikk og utveksling

Det er populært for studenter ved studieretningen å ta et halvår eller et år i utlandet. Mest vanlig er det å tilbringe fjerde årskurs ved en utenlandsk institusjon. Studenten er for en stor del selv ansvarlig for å finne fram til et studiested, søke fram aktuelle kurs osv. Noe støtte kan fås fra internasjonal seksjon, men også fra leder for studieretningen eller studieveileder ved institutt for matematiske fag. Leder for studieretningen skriver villig anbefalingsbrev. Studieretningen har en policy for å være relativt fleksible når det gjelder hvilke kurs man skal få godkjent. Men det er absolutt nødvendig at eksamen er avlagt og bestått for at man skal få kreditert kurset. Stort sett bruker man direkte oversetting av studiepoeng i henhold til hva kurset utgjør av et fulltids studieår. For EU-regionen bruker man ECTS. Erfaringsmessig er det fort gjort at man taper noe studieprogresjon ved utenlandsopphold, gjerne som resultat av uforutsette omstendigheter. For eksempel kan man oppleve at kurs man vil melde seg på i går det året, at man har lyst til å bruke tid på andre ting, at kurs er vanskeligere enn man hadde forutsett osv. Men uansett er det ganske lett å for eksempel utsette studiet med et halvår, man er fleksible med forskyvning av fordypningsprosjekt og hovedoppgave. Husk at om du tar fjerdeåret i utlandet så slipper du Eksperter i Team, men man er ganske nøye på at du tar kurset i Matematisk Modellering. Dette kurset er det vanskelig å finne gode erstatninger for i utlandet. En løsning er å ta kurs for høsten i femte (ikke-teknisk emne) i utlandet og istedet ta matematisk modellering på høsten i femte.

Dersom du vi reise ut for å ta prosjekt og/eller hovedoppgave så kan det være lurt å alliere seg med en faglærer ved instituttet. Det fins kontakter i de fleste verdenshjørner, bare gå og spør.

Institusjoner hvor studenter fra industriell matematikk har vært

Utvilsomt er Berkeley det universitetet som har vært mest populært. Dette er et meget bra sted, men de krever også mye av studentene, du bør ha gode resultater fra studiene om du vil reise dit. Ellers har folk vært stort sett overalt, Tyskland, Frankrike, Italia, England, New Zealand, Australia, Singapore og Japan for å nevne noen land.

Se Studieretningen for industriell matematikk for mer informasjon.

Biofysikk og utveksling

De som kan noe om dette får skrive mer.

Instutisjoner hvor studenter fra biofysikk har vært