NablaWiki:Prosjektportal

Fra NablaWiki
Revisjon per 13. mai 2008 kl. 11:47 av Truls (diskusjon | bidrag)

(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Gå til: navigasjon, søk

Synkronisering av brukerinformasjon med Nablaweb

Jeg leker med tanken om å sammenveve innloggingssystemet til wikien med selve Nablaweb utpå nyåret en gang. Hvis noen har erfaring med Mediawiki-kode, send meg gjerne en mail! --Gspr 14. des 2007 kl. 22:48 (CET)

Personlige meninger

Vi bør kanskje gjøre det til policy at personlige meninger om fag presenteres på fagets diskusjonsside, og at slik informasjon merkes klart som personlige synspunkter. --Gspr 5. nov 2007 kl. 22:20 (CET)

Vi bør også oppfordre folk til å stille all slags spørsmål om fagene på diskusjonssidene. I tillegg er det viktig at de personlige synspunktene ikke blir injurierende. Man bør holde seg for god til å rakke ned på forelesere, samme om de fortjener det aldri så mye. --Erlenv 6. nov 2007 kl. 19:32 (CET)

Anbefalte fagkombinasjoner

Jeg har hørt forslag om at folk som setter sammen spesielle fagkombinasjoner presenterer disse i lys av hvem de passer for. For eksempel fagkombinasjoner for "den elektronikkinteresserte fysikkstudent", "algebraikeren" eller "den teoretiske fysikeren". Det høres ut som en strålende idé, og man kan vel begynne med å skrive om dette på ens brukersider, eller kanskje opprette artikler med prefiks "Fagkombinasjon:"? Ikke vet jeg. --Gspr 5. nov 2007 kl. 22:20 (CET)

Dette er en briljant idé som du kun kan ha fått av et sant geni. Vi bør egentlig ha en fagkombinasjonsside for hver av de tre linjene. Den beste måten å gjøre det på tror jeg er å liste opp interessante og anbefalte fag for visse grupper, kanskje med kommentarer om hvilken rekkefølge de grovt sett burde tas i, i stedet for å begynne å skrive anbefalte fagplaner. Jeg har en liten liste på brukersida mi over fag jeg, som liker elektronikk og signalbehandling, liker. Den er riktignok ikke så veldig utfyllende da jeg ikke har hatt mer enn to valgbare fag enda... --Erlenv 6. nov 2007 kl. 19:32 (CET)

Omgjøring av malene

Jeg tenker på å gjøre en liten revamp av malene (bokmalen, faginfomalen, etc.) da vi nå besitter MediaWiki 1.11.0 med sine allmektige logikkfunksjoner. Forslag til nye ting/endringer i malene? --Gspr 11. nov 2007 kl. 01:41 (CET)

Jeg har et forslag at det lages en "forkortelses" atributt på hver av artiklene, slik at når man søker på "regtek", "algdat, "diffdyn" eller "dynsys" så kommer de relevante fagene opp.

God idé! Det er notert. (La nye innlegg kommer under gamle her, forresten). --Gspr 15. nov 2007 kl. 22:13 (CET)

Den nye malen heter faginfo2, og brukes på akkurat samme måte som den gamle (faginfo). Fordelene er at den ser penere ut, og at felter uten satte verdier ikke vises (f.eks. er "lab: nei" på mattefag teit. Nå er det bare å utelate lab-feltet, og det vil ikke vises). Fagforkortelsene er også lagt til. Se for eksempel TFY4230 Statistisk fysikk og TMA4225 Analysens grunnlag for eksempler på den nye malen. --Gspr 16. nov 2007 kl. 11:00 (CET)

Hva synes folk til at det legges til et felt for "anbefalte forkunnskaper"? Punkter for: Svært nyttig informasjon. Punkter mot: Tabellbloat. --Gspr 17. nov 2007 kl. 20:27 (CET)

Jo syntes egentlig det der var litt viktig info. --olemarc 18. nov 2007 kl. 13:11 (CET)

Også viktig er et felt som viser om fagene går på høsten eller på våren. --Erlenv 7. jan 2008 kl. 19:56 (CET)

Oi, det var et godt poeng. --Gspr 7. jan 2008 kl. 22:26 (CET)

Overnevnte felt er lagt til som "semester" i malen faginfo2. I tillegg er kategoriene Vårfag og Høstfag opprettet, og vil gjøre det lettere å finne fag. --Gspr 7. jan 2008 kl. 22:52 (CET)

Jeg er enig i at man bør ha et felt for "anbefalte forkunnskaper," siden man da slipper å gå tilbake til studiehåndboka for å vite vite om man faktisk er kvalifisert til å ta et fag. --- Truls

Layout

Er det bare meg eller kunne man gjort noe med layouten til siden, f.eks lagt til noen snarveier til oversikt over fag på venstresiden eller noe. Syntes også forsiden er litt uoversiktelig... beklager hvis dette er syting uten produktive forslag, men tenkte bare jeg kunne ta det opp til diskusjon. --Olle

Jeg er enig. Skal se på hvordan en får lagt til lenker til venstre. Ellers tror jeg vi kan komme et stykke ved å rydde opp på forsiden. Det er bare å behandle den som en vanlig side (alt kan reverteres, skulle det trengs). --Gspr 15. jan 2008 kl. 23:07 (CET)