Bruker:Henok

Fra NablaWiki
Gå til: navigasjon, søk

Henok = henriken = Henrik Enoksen

Mine valgbare emner

Jeg har hatt følgende emner i tillegg til de obligatoriske:

3. klasse

Vår

  • FY3402 Subatomær fysikk: Med dette faget lærer man seg lure måter å regne ut tilsynelatende vanskelige integraler og ligninger. Mye av fagets innhold får man i andre fag, for eksempel spredningsteorien i TFY4205 Kvantemekanikk og alfa-, beta- og gammastråling i TFY4225 Kjerne- og strålingsfysikk, men her går man dyper inn i temaene og for i min mening bedre forståelse. Foreleser er Bo-Sture Skagerstam. Han er motiverende og morsom og neste grunn nok i seg selv til å faget.
  • TEP4145 Klassisk mekanikk: Jeg siterer Iver Brevik: Klassisk mekanikk er inngangsporten til teoretisk fysikk! Til tross for at dette egentlig er et rent fysikkfag, får man visstnok dette godkjent som ingeniøremne.

Med litt innsats går det helt fint å ta både TEP4145 Klassisk mekanikk og FY3402 Subatomær fysikk på våren i tredje klasse. Man vokser veldig som fysiker med disse fagene.

4. klasse

Høst

  • TFY4292 Kvanteoptikk: De som liker kvante bør ta dette faget. Riktignok er faget krevende og tar tid, men akk så gøy det er. Faget egner seg ikke for gravide, mennesker med hjertefeil og matematikere, da vi summerer divergente rekker og ender opp med endelige tall. O store Bo-Sture er foreleser, se hva jeg har skrevet om FY3402 Subatomær fysikk for hva jeg mener om ham.
  • TFY4305 Ikkelineær dynamikk: Jeg ble skuffet over hvordan dette faget var. Det er litt interessant til tider, men jeg føler at jeg burde tatt et annet fag. Nå kan jeg i hvert fall finne ut hvordan bestanden av abbor og gjedde endrer seg med tiden ved forskjellige utgangspunkt.

I ettertid tror jeg at jeg heller skulle tatt FY3464 Kvantefeltteori I i stedet for TFY4305 Ikkelineær dynamikk, da sistnevnte ikke var så bra som jeg hadde håpet på. Riktignok hadde nok både TFY4292 Kvanteoptikk og FY3464 Kvantefeltteori I i samme semester tatt livet av meg, men da kunne jeg tatt FY3466 Kvantefeltteori II til våren.

Vår

  • TFY4235 Numerisk fysikk: Et fag som tvinger deg til å programmere. Anbefales, selv om jeg synes det var vanskelig, ofte veldig vanskelig. (Det må nevnes at jeg var veldig anti-programmering før jeg tok dette faget.)
  • TFY4210 Anvendt kvantemekanikk: Hvis Asle Sudbø foreleser dette faget bør alle som liker kvante ta dette faget. Det begynner bra med relativistisk kvantemekanikk og litt diverse, men så når man klimaks med kvanteteori for faste stoffer. Her forenes statistisk fysikk og kvantemekanikk i en herlig kombinasjon. Dette er det mest interessante og artigste faget jeg har hatt. Som oftest vil siste del av pensum variere fra foreleser til foreleser. Tidligere har ikke kvanteteori for faste stoffer vært del av pensum.
  • TFY4275 Klassisk transportteori: Ingve Simonsen er en veldig motiverende foreleser. Det var første gang han foreleste dette faget da jeg tok det, så ting ble litt halvveis, men det var ganske interessant, og hvis man tenker å skrive master med Ingve, er dette et ålreit fag å ha.

5. klasse

Høst

  • FY3464 Kvantefeltteori I: Fordypningsemne. Jeg synes det var gøy, men det er ganske abstrakt. Det vil sannsynligvis lønne seg å ha hatt FY3452 Gravitasjon og kosmologi før man tar dette faget. Jeg hadde ikke det, og jeg følte jeg sleit med fire-vektor-notasjon og alt som følger med det.
  • FRA0501 Fransk I: Ikke-teknisk emne. Jeg tok dette fordi jeg ville lære litt fransk. Jeg føler at jeg ikke lærte så veldig mye. Ikke kan jeg føre en samtale, men jeg kan fatte basicsen hvis jeg ser det skrevet og jeg kan uttale bedre nå. Det er sannsynligvis en stor fordel å ha hatt fransk før. Det hadde ikke jeg.

Vår

  • FY3466 Kvantefeltteori II: Jeg tok dette faget for moro skyld ved siden av diplomen. Av en eller annen merkelig grunn begynte kvantefeltteori å gi mening etter å ha hatt dette faget. Ganske rart, men det var gøy. Jeg anbefaler det!