Bruker:Asmunder

Fra NablaWiki
Gå til: navigasjon, søk

asmunder.name = 'Åsmund Ervik';

asmunder.kull = 2007;

asmunder.linje = 'Teknisk Fysikk';

cout << 'Hellois! Jeg er nok en medreisende i romtiden som bruker å slå ihjel tid her på NablaWiki i eksamensperioden.\n';

Min mening om valgbare fag

En liten liste over fag jeg har valgt og hva jeg har syntes om dem.

  • TMA4150 Algebra og tallteori (2009-V): Vi teller fargelegginger. En morsom introduksjon til "skikkelig" matematikk. En helt annen del av matematikken enn det man ser i Matte 1-4, og det første aksiomatiske faget jeg hadde. Gir mange bra funfacts til senere fag, og er litt nyttig for faststoff-fysikere og teoretiske fysikere.
  • TEP4145 Klassisk mekanikk (2009-V): The shizzle! Her lærer man hvordan fysikk egentlig skal gjøres, elegant og praktisk på en gang. Man får også litt bedre kontroll på kvantemekanikken etterpå.
  • TMA4145 Lineære metoder (2009-H): Hilbert FTW! Hvis du lurer på hvor bra-ket-magien kommer fra, er dette faget for deg. Jeg er enig i at dette er nokså uunnværlig for en fysiker, i alle fall hvis man liker kvante.
  • FY3402 Subatomær fysikk (2010-V): Klin gæren foreleser. Og helt fantastisk. Selv om det var litt mye overlapp med Atom- og Molekylfysikk da jeg tok det, trolig grunnet endringer i Atmol-pensum, er det absolutt et fantastisk fag med en like fantastisk foreleser.
  • FY3452 Gravitasjon og kosmologi (2010-V): Black holes and revelations. Det eneste faget på instituttet som har generell relativitetsteori. Er en fin oppfølger til Klassisk, men gir mye mer astrofysikk og kosmologi enn det gamle navnet "Klassisk feltteori" skulle tilsi. Mika er en underholdende foreleser hvis du liker tørr, tysk humor, men har ikke alltid like god kontroll på hva studentene synes er lett og ikke.
  • TMA4230 Funksjonalanalyse (2010-V): Å se i uendelig dimensjoner. En slags videreføring av Lineære metoder, og veldig bra for en fysiker som vil drive med funksjonaler. Det er imidlertid en liten utfordring å sette faget inn i en fysisk sammenheng, siden man aldrig blir enig om noe som helst av notasjon her i verden.